תופעות הלוואי של תרופות פריון שכל אישה צריכה לדעת

תרופות פריון

תוכן עניינים

במאמר זה נדון בתופעות הלוואי של תרופות פריון וכיצד הן יכולות להשפיע על גוף האישה.

השימוש בתרופות פריון גובר מאז שנות ה-90. מאמינים שתרופות אלו עזרו להעלות את שיעור הפריון ברחבי העולם ב-5%. תרופות פריון הן סוג של תרופה המשמשת לשיפור הפוריות ולטיפול בפוריות כדי לעזור לשחלות האישה לייצר יותר ביציות. עם זאת, ישנן תופעות לוואי רבות שיכולות לנבוע מתרופות אלו כגון עלייה במשקל, שינויים במצב הרוח, דיכאון וחרדה.

כמו כן, ידוע שתרופות אלו גורמות לתופעות לוואי הכוללות:

  • אי פוריות עקב פגיעה בשחלה
  • הפלה או לידת תינוק פג עקב השפעת התרופה על התפתחות העובר
  • מומים מולדים כמו הידרוצפלוס מולד

תופעות הלוואי הנגרמות על ידי תרופות פריון היוו דאגה גוברת בקרב נשים רבות. החדשות הטובות הן שהתרופות הללו הפיכות ויש דרכים להימנע מתופעות הלוואי.

אם אתן רוצות לדעת יותר על תופעות הלוואי האפשריות של תרופות פריון, או לפני כל טיפול מסוג כזה או אחר, אנו ממליצים להיכנס לאתר babay4u - כל המידע על פריון, תרופות פריון והפריה חוץ גופית במקום אחד.

היתרונות והחסרונות של תרופות פריון

ישנן נשים רבות שנאלצות ליטול תרופות פריון מסיבות שונות. חלקן מנסות להרות ילד, חלקן מנסים להגביר את סיכויי ההתעברות, וחלקן זקוקות לכך כי אובחנו כסובלות מעקרות ולכן השימוש בתרופות פריון נמצא במגמת עלייה.

לתרופות פריון יש יתרונות רבים לשימוש בהן כמו לעזור לנשים להיכנס להריון או להימנע מהריון אם הן רוצות לדחות או להימנע מכך לחלוטין. עם זאת, יש להן גם השפעות שליליות על בריאות האישה, כגון סיכון מוגבר לסרטן השחלות ומומים מולדים.

היתרונות של תרופות פוריות כוללות:

  • הן יכולות לעזור לזוגות להיכנס להריון ביתר קלות.
  • הן בטוחות יחסית ויש להן פחות תופעות לוואי מאשר טיפולים אחרים לאי פוריות.
  • הן מספקות דרך לאנשים שלא רוצים לעבור את תהליך ההתעברות הטבעי להרות גם ילדים.

החסרונות של תרופות פוריות כוללות:

  • הצורך לקחת זריקות מרובות בכל יום.
  • הצורך לעבור בדיקות פולשניות ונהלים לטיפול.
  • קיים סיכון לאי פוריות אם התרופות לא נלקחות כראוי או אם משתמשים בהן לעתים קרובות מדי במהלך שנות הפוריות של האישה, מה שעלול להוביל לאי פוריות קבועה.
  • קיים סיכון ששימוש בהן במהלך ההריון עלול להזיק לעובר או לגרום למומים מולדים.

תופעות הלוואי השכיחות ביותר של תוספי ביוץ

תוספי ביוץ הם בחירה פופולרית עבור נשים כדי לסייע להן בפוריות. הם נמכרים לעתים קרובות כחלופות טבעיות ובטוחות לטיפול הורמונלי, אך הם עלולים לגרום לתופעות לוואי.

תופעות הלוואי השכיחות ביותר מתוספי ביוץ הן בחילות, כאבי ראש ושינויים במצב הרוח. ניתן להימנע מכך על ידי שימוש בשיטות טבעיות להשראת ביוץ כגון פעילות גופנית ודיאטה.

כמה דברים שלא ידעתם על הריון

ישנם כמה דברים שאולי לא ידעתם על הריון, כמו כמה זמן לוקח לתינוק להיוולד, מה אורך ההריון הממוצע ועוד עובדות מעניינות.

הריון הוא התקופה שבה הגוף של האם מתחיל לשאת ולהזין עובר במשך תשעה חודשים על מנת להביא תינוק לעולם בתהליך הנקרא לידה. זוהי תקופה של שינויים רבים, הן פיזית והן רגשית. עבור רוב הנשים, זה יכול להיות זמן של שמחה ופליאה. עם זאת, זה יכול להיות גם זמן של דאגה ופחד. כמו כן, הריון נקרא החוויה האנושית הטבעית ביותר מכיוון שזה משהו שקורה לכל הנשים ללא הכנה או הכשרה מיוחדת.

כמה דברים שלא ידעתם על הריון:

  • העלייה הממוצעת במשקל במהלך ההריון היא 25 קילו.
  • סיבת המוות השכיחה ביותר בנשים בהריון היא סיבוכים מהלידה.
  • ההערכה היא ש-1 מכל 3 נשים בהריון יחוו בחילות כל בוקר.

שמחנו לספק לכם את המידע הנדרש בנושא תרופות פריון, מקווים שנהנתם מקריאה של מאמר זה ואף שלמדתם דברים חדשים בנושא, למאמרים נוספים מוזמנים לבקר באתרנו.

תפריט נגישות אתר