קמח מנופה עשוי מחיטה מלאה או מדגנים אחרים. התוצאה היא מרקם עדין וצבע בהיר יותר.
תהליך הניפוי מקמח מנופה גם מסיר כל זיהומים שאולי היו נוכחים בחיטה המקורית, כגון:
- זרעי עשבים
- חתיכות קטנות אחרות של פסולת
- חיות קטנות כמו חרקים וכדומה
בקמח מנופה יש המון שימושים בואו נלמד עליהם.
שימושים בקמח מנופה
קמח מנופה משמש להכנת מאפים, כגון עוגות ועוגיות. תהליך הניפוי עוזר לפרק גושי קמח וחומרים יבשים אחרים כך שיתערבבו ביתר קלות.
אתם יכולים להשתמש בקמח מנופה במתכונים הבאים:
- מתכון עוגת ספוג בסיסי
- מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס
- מתכון לבראוניז
- מתכון לעוגת תותים
- ועוד
השימוש הנפוץ ביותר בקמח מנופה הוא באפייה. זה יכול לשמש להכנת עוגות, לחם, ביסקוויטים ומזונות אחרים מסוג מאפה.
לפני שממשיכים להרחיב בנושא בואו נעמיק קצת בנושא הקמח באופן כללי.
מהו קמח
קמח הוא אבקה העשויה מטחינת זרעים פירות אגוזים. הוא משמש להכנת לחם, עוגות ומאפים.
זה נעשה על ידי טחינת גרגירי הדגנים לאבקה ולאחר מכן סינון כדי להסיר את כל החתיכות הגדולות יותר, כגון קליפות או זרעים. לקמח שנוצר מרקם עדין וניתן לערבב אותו עם מרכיבים נוספים להכנת לחמים, עוגות, מאפים ומאכלים אחרים.
זה יכול לשמש גם כחומר מסמיך במרקים ורטבים.
קמח הוא מרכיב עיקרי ברוב המטבחים וכבר מזה מאות שנים. הוא משמש להכנת לחם, עוגיות, עוגות ומוצרי מאפה אחרים. לבעלי רגישות לגלוטן או אלרגיות, ישנם קמחים רבים ללא גלוטן לבחירה.
יש כמה סוגי קמחים שכדאי לנו להכיר זה יכול לעזור לנו בבשול ובנוסף לצרוך יידע.
קמח כוסמין
קמח כוסמין הוא סוג של קמח שעשוי מ-100% כוסמין. לקמח כוסמין יש תכולת חלבון נמוכה יותר מקמח חיטה ויכול לשמש כתחליף לקמח חיטה ברוב המתכונים.
זה יכול לשמש בייצור של לחמים, פסטות ומוצרי מאפה אחרים.
חשוב להזכיר שקמח זה כולל גלוטן.
בואו נמשיך להרחיב על סוגים אחרים של קמח.
קמח שמרים
קמח שמרים הוא סוג של קמח הכולל שמרים. שמרים עשירים בחלבון, מינרלים וויטמינים.
הם משמשים להכנת לחמים ומאפים לאנשים שיש להם רגישות לגלוטן או כאלה שרוצים להימנע מגלוטן.
רוב מוצרי השמרים בשוק אינם כוללים גלוטן, אך חלקם עשויים להכיל גלוטן. מוצרי שמרים כמו פעילים רטובים ויבשים, או שמרי עוגה נוטים לא להכיל גלוטן.
קמח שמרים הוא סוג של קמח שעשוי משמרים. הוא משמש לעתים קרובות להכנת לחמים ומוצרי מאפה אחרים.
הוא משמש גם להכנת סוגים מסוימים של פסטה, כגון רביולי, ניוקי ופסטות אחרות שבהן הבצק צריך להיות אלסטי מספיק כדי להימתח מבלי להישבר.
קמח לבן - המוכר והפופולארי ביותר
קמח לבן עשוי מחיטה, אבל לא מדגנים מלאים. הוא עבר עיבוד כדי להסיר את חלקי החיטה שאינם אכילים, כמו הסובין והנבט. זה משאיר אחריו חומר אבקתי לבן שאנו קוראים לו קמח לבן.
קמח לבן הוא הוא משמש כמזון בסיסי באזורים רבים בעולם, במיוחד במדינות המערב. הסוג הנפוץ ביותר של קמח לבן עשוי מחיטה.
אל לנו לשכוח שלקמח לבן יש חסרונות שחשוב שנלמד עליהם.
חסרונות בקמח לבן
- סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2
- מחלות לב
- בעיות במערכת העיכול כמו IBS
- מחלת צליאק
- זה יכול לגרום לעלייה במשקל ולהוביל להשמנה
יחד עם כל החסרונות קמח לבן הוא שימושי ונפוץ בכל העולם, בואו נלמד גם על היתרונות שלו.
יתרונות בקמח לבן
- יש לו חיי מדף ארוכים
- קל יותר לעבוד איתו
- מייצר מרקם קליל ונימוח יותר במוצרי מאפה
- ניתן להשתמש בו להכנת סוגי מזון רבים ושונים
מקווים שנהנתם מקריאה של מאמר זה ואף שלמדתם דברים חדשים בנושא, למאמרים נוספים מוזמנים לבקר באתרנו.