אקוסטיקה באולפן הקלטות: כל מה שחשוב לדעת

תוכן עניינים

ההצלחה של סשן ההקלטות תלויה באיכות האקוסטיקה באולפן. כאשר אנחנו חושבים על אקוסטיקה באולפן הקלטות אנחנו צריכים להבין כי ישנם פרמטרים רבים אשר יכולים להשפיע על התוצאה שאנחנו רוצים להגיע אליה. אולפן הקלטות מעוצב יכול לשפר אפילו את הסאונד הפשוט ביותר וכזה שאינו איכותי עלול לפגוע גם בביצועים המרשימים ביותר.

הבנת עולם האקוסטיקה הכרחית לכל מי שעוסק במוזיקה כאשר בבסיס מדובר בפיזיקה. גלי הקול נעים במרחב דרך מדיומים שונים והם יכולים להיות מושפעים מכל דבר שנמצא בחלל. הם יכולים להיספג בחומרים שונים, לעבוד תהודה והמטרה של אקוסטיקה לאולפן הקלטות היא לשלוט בגלי הקול בצורה המיטבית וזאת כדי להפיק צליל ברור ומאוזן.

אלמנטים מרכזיים של אקוסטיקה באולפן הקלטות

כדי להשיג את הצליל המושלם בהקלטה נתייחס למספר אלמנטים אותם נרצה ליצור בצורה המיטבית:

בידוד אקוסטי

חשוב להבין שישנו הבדל בין בידוד מרעש לעומת טיפול אקוסטי. בידוד אקוסטי מתייחס להפיכת החדר לאטום כך שאף צליל לא יברח החוצה ולא יכנס פנימה. במקרה של אקוסטיקה באולפן הקלטות זהו מרכיב משמעותי אשר יכול להבדיל בין צליל נקי של המתרחש בפנים לבין צליל שמעורבב בקולות מבחוץ.

טיפול אקוסטי

מתייחס לשיפור הצליל בתוך החלל של החדר. לשם כך נשתמש בחומרים סופגים וחומרים נוספים שיאפשרו לנו לשלוט בהשתקפויות הצליל ושמבטיחים צליל בהיר.

קליטה

חומרים סופגים כולל קצף אקוסטי או צמר מינרלי משמשים למניעת השתקפויות של הקול ממשטחים קשים. משטחים מסוימים עשויים לגרום להדים והדהודים של הצליל ולפגוע באיכות שלו. החומרים יונחו בדרך כלל על הקירות, התקרה ולפעמים על הרצפה וזאת כדי לספור אנרגיית קול לא רצויה.

דיפוזיה

אקוסטיקה באולפן הקלטות דורשת חשיבה מרחבית על תנועת הקול ולשם כך עלינו להניח ״מפזרים״ אשר מכוונים למקומות שונים וזאת במטה להפחית את הגלים העומדים והדים של רפרוף. אותם מפזרים יהיו מותקנים לרוב על הקירות האחוריים והתקרות וזאת כדי ליצור מרחב של צליל טבעי.

מלכודות בס

צלילים בתדר נמוך יכולים להיות מאתגרים בסביבה של אולפן הקלטות וזאת כיוון שהם ארוכים יותר ולכן יכולים להצטבר בפינות החדר. התוצאה עלולה להיות הקלטה לא מאוזנת ולכן יש לשים בפינות החדר מלכודות בס ובכך לספוג את התדרים הנמוכים ולשמור על צליל ברור ומאוזן.

 

תהליך עיצוב ליצירת אקוסטיקה באולפן הקלטות

  1. עיצוב החדר – בחשיבה על אקוסטיקה באולפן הקלטות יש לחשוב על העיצוב הראשוני של החדר ולהעדיף חדר מלבני ואם אפשר עם קירות לא מקבילים.
  2. בחירת חומרים – יש לבחור חומרים על פי התכונות האקוסטיות שלהם, להימנע ממשטחים קשים ולהעדיף ספוג ושטיחים עבים.
  3. ניטור ובדיקה – לאחר העיצוב הראשוני יש לבצע ניטור ובדיקה של החדר, לבצע בדיקה אקוסטית, לזהות נקודות חולשה ולתקן אותן.

תפריט נגישות אתר

חדש באתר ביזי

בעקבות המצב הכלכלי שאזרחי ישראל נתקלו בשל המלחמה,
הוקמה פלטפורמה חדשנית - עם מעל 80% הצלחה!

- פיננסי נט -

בכדי לעזור כמה שניתן למצב הכלכלי של כל אזרח ואזרחית במדינה.

רוצים לבדוק ללא עלות אם מגיעים לכם כספים?
לחצו הכפתור הירוק למטה

בהצלחה, מצוות אתר BIZZY💝